Razbitine sprednjega krilca AlphaTaurija uničile Verstappnovo dirko

0

Sanje Maxa Verstappna o zmagi na dirki za veliko nagrado Velike Britanije so se razblinile zaradi hudih težav z bolidom RB18. Pod dno Nizozemčevega dirkalnika se je namreč zataknil del sprednjega krilca AlphaTaurija, zato je Verstappen imel zaradi zmanjšanega podtlaka hude težave z oprijemom. Do težav je na dirki vodil, nato pa je zapeljal na predčasen postanek v bokse. Mislil je, da je predrl pnevmatiko. Tudi po postanku se njegov dirkalnik ni obnašal boljše in pri moštvu so ugotovili, da je za izgubo aerodinamike kriva poškodba na dirkalniku. Dirko je po razburljivem boju z Mickom Schumacherjem končal na sedmem mestu. Po dirki so pri rdečih bikih odkrili razlog za težave. Pod dirkalnik se je zaril del odpadlega sprednjega krilca iz dirkalnika AlphaTaurija. Odpadli del se je na stezi znašel po nesreči Yukija Tsunode in Pierra Gaslyja, ki sta trčila v 11. krogu dirke. Po mnenju vodje moštva Christiana Hornerja je Verstappen zaradi tega izgubil 20 odstotkov svoje aerodinamike na dirkalniku.

Aktualni svetovni prvak je po dirki povedal, da med samo dirko ni vedel, kje tiči vzrok njegovih težav. Šele ko je po dirki splezal iz svojega kokpita, je opazil vso škodo na dirkalniku.

Ko sem skočil iz bolida sem pregledal dno dirkalnika in opazil sem, da je bilo na levi strani popolnoma uničeno. Ko sem prehitel Carlosa za vodstvo, je v petem ovinku na tleh ležal del karbona. Ko sem se pripeljal tja nisem mogel zaviti ostro levo ali desno, zato sem bolid poravnal, da bi karbonski del zadel naravnost. Namesto da bi se ta del odbil, se je zaril v dno mojega dirkalnika in uničil vse. Mislil sem, da sem predrl pnevmatiko, saj je bil bolid popolnoma neuravnotežen. Tudi po postanku sem imel z obvladovanjem dirkalnika ogromno dela. Oprijema na zadnjem delu dirkalnika ni bilo, dirkalnik pa je bil zelo neuravnotežen. Zaradi tega je sprednji del dirkalnika bil še bolj obremenjen in težko je bilo ohraniti gume pri življenju. Na koncu dneva je sedmo mesto glede na kopico težav dober rezultat.

Sainz: “Nič več si ne bi mogel želeti kot zmagati s Ferrarijem v Silverstonu”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje