Horner: “Brez poškodbe dirkalnika bi Max udobno zmagal”

0

Max Verstappen je po napaki Carlosa Sainza izgledal zrel za zmago v Silverstonu, vendar poškodba dna njegovega Red Bulla je aktualnega svetovnega prvaka oropala zadnjega oprijema. Ekipa je najprej mislila, da gre za predrto pnevmatiko in Verstappna poklicala v bokse. Izkazalo se je, da je Verstappnove upe o zmagi spodrezal delec z dirkalnika sestrske ekipe AlphaTauri.

Šef ekipe Christian Horner je mnenja, da bi v nasprotnem primeru njegov varovanec zmagal brez večjih težav.

Gre za res nesrečen splet okoliščin, saj bi se v nasprotnem primeru najbrž udobno pripeljal do zmage. Vendar to je dirko pravzaprav naredilo zares zanimivo.

Biki so na Verstappnov dirkalnik nadeli najtršo različico pnevmatik, ki pa je v kombinaciji s pomanjaknjem zadnjega oprijema Nizozemca še bolj izpostavila. Dirko je končal na 7. mestu.

Naša dirka se je hitro spremenila, saj smo kar naenkrat dirkali proti Sebastianu Vettlu in Micku Schumacherju. Kljub 7. mestu je bila to gotovo ena njegovih najboljših dirk v Formuli 1. Z Maxom Verstappnom dobiš 110% vsak krog.

V zadnjih krogih dirke je Verstappen za seboj moral zadržati Micka Schumacherja v Haasu, ki se je boril za prve točke v njegovi karieri.

Za 7. mesto se je boril tako hrabro kot za zmago, saj ve, da vsaka točka lahko ob koncu prvenstva šteje in morda bo prav teh nekaj točk odločilo v Abu Dhabiju. Na koncu dne smo proti Charlesu izgubili zgolj 6 točk in le 10 v konstruktorskem seštevku.

Svetovno prvenstvo: Sergio Perez prednost Maxa Verstappna znižal na 34 točk

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje