Mazepin: “Nimam dvomov, kaj bi lahko naredil v kompetitivnem dirkalniku”

0

23-letni Nikita Mazepin ostaja prepričan, da se bo nekega dne vrnil v najelitnejši razred motošporta, v katerem je dirkal v sezoni 2021 za ekipo Haas, ki jo je tedaj sponzoriralo podjetje njegovega očeta Dimitryja Mazepina, UralKali. Po Ruski invaziji Ukrajine je ameriška ekipa prekinila kakršnokoli sodelovanje z ruskim podjetjam in Mazepina je nadomestil nekdanji dirkač ekipe Kevin Magnussen.

Nadalje sta se nekaj časa kasneje na seznamu sankcij večine zahodnih držav znašla tako oče kot sin – to pomeni, da v tem trenutku ne moreta niti potovati po državah Evropske Unije. Kljub vsemu pa Mazepin meni, da še vedno spada med 20 najboljših dirkačev na svetu.

Težko rečem kaj se bo zgodilo jutri, vendar vse življenje si želim dirkati v Formuli 1. Zdaj, ko sem to okusil, je apetit postal le še večji in nimam dvomov v to, kaj bi lahko naredil v kompetitivnem dirkalniku. Verjamem da se bom nekega dne lahko vrnil in zato še vedno ohranjam dobro fizično pripravljenost. Ko bo nastopila priložnost jo bom z obema rokama zagrabil in izkoristil.

Mazepin medtem zavrača, da bi ga zanimali kakršni koli alternativni razredi motošporta. Prejšnji teden naj bi Rus začel sodne postopke proti svoji nekdanji ekipi Haas, saj naj mu slednji niso izplačali plače, ki so mu jo bili dolgovali.

Ko so prekinili pogodbo so do mene še vedno imeli dolgove, ki ga do današnjega dne še vedno niso poravnali. Zdi se mi prav, da delodajalec poravna vse obveznosti do zaposlenega, preden prekine njegovo pogodbo.

Mazepin: “Magnussen je dokazal, da je vrnitev v Formulo 1 mogoča”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje