Hamilton: “Veliko bo odvisno od poskakovanja v hitrih ovinkih”

0

Popolnoma razprodani Silverstone bo ta konec tedna gostil 10. dirko letošnjega svetovnega prvenstva Formule 1. V ospredju bosta gotovo ponovno Red Bull in Ferrari: Scuderia bo poskušala vrniti udarec bikom, ki so zmagali na zadnjih šestih dirkah in si v obeh skupnih seštevkih že zagotovili izdatnejšo prednost.

Medtem sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton meni, da je steza kot nalašč za novo generacijo dirkalnikov, poleg tega pa si ekipa Mercedesa nadeja, da bi v nedeljo utegnili doseči dober rezultat.

Silverstone je eno najboljših dirkališče, če ne najboljše. Nam dirkačem največji izziv predstavljajo hitri ovinki in Silverstone ponuja prav to. Kar se tiče ekipe Mercedes je veliko odvisno od poskakovanja v hitrih ovinkih, saj smo v Barceloni še vedno imeli veliko težav, vendar upam, da smo jih do sedaj že rešili. Bomo videli.

Russell in Hamilton bosta po “maksimalnem” izkupičku v Kanadi poskusila rezultat še nadgraditi. Mercedes odkrito priznava, da bi se v nedeljo utegil boriti za zmago, saj konfiguracija steze ter gladka površina dirkališča zagotavljata vse pogoje za nizko dirkanje W13.

Boljši smo v srednjehitrih in hitrih ovinkih, vendar še vedno izkusimo veliko poskakovanja. Vprašanje je, koliko nam ga je do sedaj uspelo omejiti.

Britanec kljub temu upa, da bo dirkaški vikend v Silverstonu še boljši od tistega v Montrealu, saj bo W13 deležen obsežnejših nadgraditev. Bo to dovolj, da utegne Mercedes napasti Red Bull in Ferrari?

Želim si, da bi se s temi fanti boril za najvišja mesta. Ko je v Kanadi s steze zapeljal varnostni avtomobil sem poskusil ohraniti korak z njima, vendar sta bila prehitra. Vendar prej ali slej jih bomo ujeli, v to sem prepričan.

Bottas poleg Hamiltona skorajda izgubil voljo do dirkanja

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje