Boj za 5. mesto v dirkaški razvrstitvi: Leclerc, Norris, Sainz

0

Na zadnji dirki sezone se bosta za naslov svetovnega prvaka udarila Max Verstappen in Lewis Hamilton. Vendar dirkaški vrstni red ne potrebuje razrešitve le pri vrhu, temveč tudi v boju za 5. mesto. Charles Leclerc v Ferrariju ima pred Landom Norrisom v McLarnu le 4 točke naskoka, medtem ko Carlos Sainz za slednjim zaostaja 4,5.

“Dvomim da so oči sveta uprte vame in Landa. Vendar tudi mi dva si želiva čimboljše uvrstitve v dirkaški razvrstitvi. Ne borimo se za najvišja mesta, vendar 5. mesto bi ekipi dalo veliko dodatne motivacije za naprej.”

Je dejal Leclerc na današnji novinarski konferenci. Monačan bi se seveda raje videl nekoliko višje, vendar verjame, da se bo ta priložnost prišla v prihodnjih sezonah.

“Zelo sem zadovoljen, ne le z letošnjim letom tevmeč s celotnim delom, ki smo ga naredili prek zadnjih dveh let. Ekipa se je v tem času zelo razvila in to me navdaja z upanjem glede prihodnosti.”

V zadnjem času je McLarnov dirkalnik izgubil stik s Scuderio, ki je z eno nogo praktično že na odru za zmagovalne konstruktorje. Kljub temu Lando Norris nad 5. mestom ne obupuje, saj se je ekipa na dirkališču Yas Marina v preteklosti dobro znašla.

“Zadnjih nekaj let smo bili tukaj precej dobri. Steza se je spremenila in Ferrari je močnejši. Sezono si želimo zaključiti najbolje kar lahko in to bi pomenilo končati pred njimi. V konstruktorskem seštevku smo daleč zadaj, vendar sam se bom boril za 5. mesto.”

Svarilo Verstappnu: V Abu Dabiju bo sodil komisar, ki ni ravno njegov navijač

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje