Kravitz: Če bo Verstappen hiter na prostih treningih, bo Mercedes Hamiltonu zamenjal motor

0

Mercedes bi lahko na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju razmislil o premišljenem tveganju za Lewisa Hamiltona, da bi se na ta način izognil trčenju z Maxom Verstappnom, meni Ted Kravitz iz Sky F1.

Hamilton in Verstappen bosta zadnjo dirko letošnje sezone pričela z enakim številom točk, ob morebitnem odstopu obeh dirkačev, pa bi naslov zaradi večjega števila zmag pripadel Verstappnu.

Več strokovnjakov je izrazilo bojazen, da bi se lahko boj za naslov končal tako kot prejšnji spopadi med obema protagonistoma v Silverstonu in Monzi, česar se dobro zavedajo tui pri Mercedesu.

Reporter televizije Sky Ted Kravitz je prepričan, da bodo v Mercedesovem taboru pred nadaljnjimi odločitvami pozorno spremljali Verstappnovo formo na prostih treningih.

“Česa se pri Mercedesu najbolj bojijo? Max Verstappen bi trčil v Lewisa Hamiltona in tako osvojil prvenstvo,” je dejal Kravitz za Sky Sports.

“V resnici ne vidim razloga, da bi se jih morali bati drugih stvari. Imajo paket, ki se zdi trenutno najhitrejši, na zadnjih treh dirkah so naredili hat-trick in vedno imajo možnost vgraditi nov pogonski agregat. Verjetno se bodo odločili po prostih treningih. Sprememba motorja] je možna, kajti česa se potem Red Bull najbolj boji? Mercedesa, kot ga je imel Lewis Hamilton v Braziliji, ki je bil skoraj nepremagljiv. Sicer bi Lewis startal peti ali šesti, vendar bi se s tem izognil možnosti morebitnega trčenja z Verstappnom v prvem ovinku, kjer bi bila ta možnost največja. Če bo Verstappen na treningih zelo hiter, bi se lahko odločili za menjavo motorja.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje