Svarilo Verstappnu: V Abu Dabiju bo sodil komisar, ki ni ravno njegov navijač

0

Max Verstappen je predvsem s strani nizozemske javnosti prejel svarilo, da bo delo FIA komisarja na zadnji dirki v Abu Dabiju opravljal Garry Connelly, ki Nizozemcu v preteklosti ni bil pretirano naklonjen.

Verstappen odhaja na zadnjo dirko sezone s popolnoma enakim številom točk, kot Lewis Hamilton, glede na napet odnos med dirkačema pa ne bi bilo presenetljivo, če bi se v njun boj tudi v Abu Dabiju vmešali komisarji FIE.

Funkcijo glavnega komisarja bo na zadnji dirki sezone opravljal. Garry Connelly. Znano je, da nekdanji voznik relija ni ravno ljubitelj Nizozemčevega načina dirkanja, saj je bil v preteklosti kot glavni komisar vpleten že v več kazni, ki jih je za svojo vožnjo prejel Nizozemec.

Na VN ZDA leta 2017 je bil Connelly član ekipe komisarjev, ki so Verstappna kaznovali s pribitkom kazenskih sekund, potem ko je dirkač Red Bulla prav v zadnjem krogu dirke izven steze prehitel Kimija Raikkonena. Verstappen je moral nato naknadno zapustiti oder za zmagovalce, kar je bil eden najbolj kontroverznih trenutkov sezone.

Nizozemski mediji kot drugi primer izpostavljajo VN Japonske leta 2016. Takrat je Connelly želel kaznovati Verstappena zaradi incidenta z Lewisom Hamiltonom v šikani, vendar se ostali trije komisarji s tem niso strinjali. Connelly je nato odšel k Mercedesu, da bi pozval ekipo, naj se pritoži, vendar je šef ekipe Toto Wolff predlog zavrnil.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje