Steiner: “Potrebovali smo dva novinca, da smo lahko rešili ekipo”

0

Edina Ameriška ekipa v Formuli 1 Haas je v letošnji sezoni izpostavljena zaradi treh razlogov: očitno pomanjkanje hitrosti dirkalnika, kontroverzni Nikita Mazepin in dirkaško rivalstvo med Rusom in mladim dirkačem Ferrarijeve akademije Mickom Schumacherjem.

Haas je ob koncu lanske sezone presenetil poznavalce kraljice motošporta, potem ko je odpustil Romaina Grosjeana in Kevina Magnussena in na njuno mesto postavil dva novinca. Šef ekipe Gunther Steiner trdi, da je bila odločitev nujna, saj je bila prihodnost ekipe pod vprašajem.

“Moral sem najti način, kako zadržati ekipo finančno nad gladino. Kdaj je potrebno sprejeti težke odločitve. Veliko družin je odvisnih od obstoja ekipe Haas in dirkača sta to razumela, saj če bi ekipa morala izstopiti iz Formule 1 prav tako njunih sedežev ne bi bilo.”

Haas je v zameno najel Nikito Mazepina, ki s seboj prinaša zajetna sponzorska sredstva svojega očeta Dimitryja Mazepina, večinskega lastnika kemičnega koncerna Uralchem. Delati z dvema novincema je po Steinerjevih besedah seveda težje kot z izkušeno zasedbo, vendar meni, da Grosjean in Magnussen ne bi uživala pri dirkanju na začelju.

“Ni razloga imeti dva dirkača, ki sta nezadovoljna z dirkalnikom. Vedeli smo kje bomo v tej sezoni, saj smo se odločili ne razvijati dirkalnika in to je idealna priložnost za oba novinca. V trenutni sezoni ne uživamo kot ekipa, vendar smo veseli, da je leto 2022 za vogalom.”

Giovinazzi: “Prihodnost ni v mojih rokah”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje