Pet stvari, ki jih o Lewisu Hamiltonu niste vedeli

0

Lewis Hamilton je v zadnjih letih presegel svet Formule 1 in postal globalni super zvezdnik. Čeprav veste o njegovih dirkaških rekordih že vse, pa je tukaj pet dejstev o sedemkratnem svetovnem prvaku, ki jih morda še niste poznali.

Britanska ikona Lewis Hamilton je zunaj sveta Formule 1 znan vse od aktivnega sodelovanja v gibanju Black Lives Matter, do oblikovanja lastnih oblačil. Predstavljamo vam pet dejstev, ki jih o sedemkratnem svetovnem prvaku morda še ne veste.

Skoraj je podpisal za Williams

Takrat, ko je Hamilton še dirkal v Formuli 3, je vodja in ustanovitelj ekipe Frank Williams želel takrat 19-letniku ponuditi priložnost v Formuli 1, potem ko je Britanec osvojil Super nagrado Bahrajna in premagal Paula di Resto, Nica Rosberga in Nelsona Piqueta Jr.

Na žalost BMW ni želel podpreti njegove dirkaške kariere in Hamilton se je odločil, da ostane pri Mercedesu. Kot vsi vemo, se je to izkazalo za najboljši možni scenarij za sedanjega sedemkratnega svetovnega prvaka.

Že pred desetletjem je nastopil v filmu

Lewisa Hamiltona je izlet v Hollywood mikal že pred vrsti leti, pravzaprav pa je njegov debi  v svetu šovbiznisa predstavljal nastop v filmu “Avtomobili 2” iz leta 2011, v katerem je med drugimi nastopil tudi legendarni Michael Schumacher.

Nastopil je v pesmi s Christino Aguilero

Leta 2018 je nadarjena pevka izdala skladbo z imenom “Pipe” z raperjem, znanim pod imenom XNDA. Dve leti kasneje je Hamilton oboževalce prek svojega Instagrama računa obvestil, da je skrivnostni raper pravzaprav on. Britanec sicer svoje ljubezni do glasbe ni nikoli skrival, čeprav je priznal, da je bilo sodelovanje s Christino Aguilero tudi zanj veliko presenečenje.

Hamiltonova povezava z Mercedesom sega v njegove karting dni

Čeprav morda veste, da je Hamilton v Formuli 1 dirkal le z Mercedesovimi motorji, njegov odnos z nemškim proizvajalcem sega vse v leto 2000, ko se je McLaren v partnerstvu z Mercedesom odločil financirati kariero britanskega voznika.

Hamilton je pod taktirko karting legende Dina Chiese in skupaj z nekdanjim prijateljem Nico Rosbergom tekmoval v evropskem dirkalnem CRT kartu Formule A, pod zastavo Mercedes Benz-McLarna.

Je edini voznik, ki je zmagal na dirki v vsaki sezoni, v kateri je nastopal

Poleg tega, da je zmagal največ dirk, zbral največ pole positionov in si z Michaelom Schumacherjem deli rekord sedmih naslovov svetovnega prvaka Formule 1, si Hamilton lasti še en rekord, ki pa pogosto ostane neopažen.

Britanec je edini voznik v zgodovini F1, ki je v vsaki sezoni, v kateri je nastopal, zmagal vsaj na dirki, kar ni uspelo še nikomur pred njim.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje