Rosberg: Bottas je preveč prijazen, da bi premagal Hamiltona

Nico Rosberg pravi, da če hoče Valtteri Bottas premagati Lewisa Hamiltona, potem mora Finec bolj trdo delati. To govori iz izkušenj, ko je leta 2016 uspel premagati Lewisa Hamiltona na Svetovnem prvenstvu Formule 1.

V sezoni 2014 se je Rosberg do zadnje dirke boril za naslov prvaka z moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom. Dosegel je pet zmag, deset drugim mest in enajst najboljših štartnih položajev, na koncu pa vseeno zaostal za 67 točk. Podobno se je razpletla tudi sezona 2015, v sezoni 2016 pa je vodil večji del sezone in imel ob koncu pet točk prednosti pred Hamiltonom. Tako je osvojil svoj edini naslov svetovnega prvaka.

Rosberg za nemški časnik Ilta Sanomat priznava, da je bil Hamilton precej boljši voznik od njega, zato je za osvojitev naslova moral razmišljati izven okvirjev:

»V mojem primeru je Lewis naravno nekoliko bolj talentiran voznik. Pravzaprav je, skupaj z Ayrtonom Senno, najbolj talentiran voznik v zgodovini, zato je bil edini način, da sem ga premagal, to, da sem ogromno treniral. Z Valtterijem je enako. Vidite lahko, da zelo trdo dela in je zelo predan. V tem je njegova prednost. Lansko leto je imel težke trenutke, vendar letos je naredil velik korak naprej. Zasluga gre vsem majhnim podrobnostim. Tudi vsa medijska pozornost okoli njegove brade je bila pomembna.«

Rosberg je razkril, da je za zmago moral postati drugačen človek, kadar je bil za volanom, kakor kadar je bil izven bolida:

»Bilo je težko, ker običajno sploh nisem tak. Prijazen fant sem in mislim, da je tudi Valtteri. Res se je težko kar tako spremeniti. Pozimi sem vsak drugi dan imel dve uri psiholoških in filozofskih vaj. Delovna obremenitev je bila ogromna, poleg vsega drugega. Enako sem delal že vsa leta, toda v svoji zadnji sezoni sem bil res vztrajen.«

Trenutno deluje Lewis Hamilton premočan nasprotnik za Valtterija Bottasa, vendar Finec bo dobil nekaj koristnih nasvetov od svetovnega prvaka Rosberga in tako poskusil postati agresivnejši dirkač.

Rosberg: Bottas je odkril recept kako premagati Hamiltona

Preberite tudi  Vettel najhitreje začel testiranja v Abu Dabiju

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja