Andrea Stella: Schumacher zvezda, Alonso bolj vsestranski

0

Andrea Stella, dolgoletni dirkaški inženir Fernanda Alonsa je v pogovoru za BBC ponudil zanimivo primerjavo med Alonsom in Michaelom Schumacherjem.

Stella, ki je večji del svoje kariere v Formuli 1 preživel pri Ferrariju, je tako imel priložnost dodobra spoznati oba zvezdnika svetovnega motošporta.

[su_quote]Oba sta izjemna dirkača in težko ju je primerjati. Lahko bi rekel, da je Fernando na vseh področjih zelo dober, morda pa ni nikjer najboljši. Po drugi strani je bil Michael pogosto absolutno najboljši v posameznem segmentu dirkanju, Fernando pa bolj vsestranski. Razlikujeta se tudi pri samemu pristopu k dirkanju. Michael je dirkal zelo napadalno in je bil pogosto preko limita, medtem ko je Fernando vselej stopnjeval svoj ritem. Če to ponazorim s primerom, bi lahko rekel, da je Michael že na prostih treningih dirkal na limitu, težava pa se je pojavila, ko je želel na kvalifikacijah najti še tisti dodaten odstotek. Pogosto ga je bilo potrebno kar nekoliko umiriti. Morda Fernando nekoliko bolje razume svoje meje in lahko posledično svoj bolid zelo dobro pripravi na dirko.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje