Webber Ricciardu: Osredotoči se na Maxa, ne na prihodnost

0

Nekdanji dirkač Red Bulla, Avstralec Mark Webber svojemu rojaku Danielu Ricciardu svetuje, da naj se raje, kot na prihodnost, osredotoči na to, da premaga moštvenega tekmeca Maxa Verstappna.

Ricciardo, ki poudarja, da ga čaka najpomembnejša odločitev kariere zaenkrat še ne želi podaljšati svoje pogodbe z Red Bullom, saj se želi najprej prepričati, da bodo rdeči biki v bližnji prihodnosti konkurenčni za sam vrh.

Webber pa poudarja, da bi morala Ricciardova absolutna prioriteta biti to, da v sezoni 2018 premaga moštvenega kolega Maxa Verstappna:

“Najboljše kar lahko naredi je to, da premaga Maxa na stezi in mislim, da se tega zaveda. Menim, da bo naredil vse kar je v njegovi moči, da mu to uspe.”

“Na začetku sezone mora biti to njegov edini cilj, po nekaj mesecih pa se lahko začne ozirati naokoli in preveri kakšne so njegove možnosti.”

“Najverjetneje se Mercedesu ne bo mudilo z izbiro dirkača za sezono 2019 saj bodo, vsaj do dirke v Kanadi, budno spremljali formo Valtterija Bottasa. Konec sezone bosta oba brez pogodbe in možnost za menjavo dirkačev zagotovo obstaja.”

Webber hkrati dodaja, da bi moral Ricciardo, v kolikor mu Red Bull ponudi konkurenčen bolid, ostati v Milton Keynesu:

“Če bo premagal Maxa, Red Bull pa znova letel, ne vidim razloga za menjavo moštva.”

“Menim, da je Danielu vseeno v katerem bolidu sedi, saj si želi zgolj zmagovati. Tega je vsekakor sposoben, a mora se znajti v situaciji, ko bo imel možnost boja za zmage.”

“Red Bull bo podprl tistega dirkača, ki bo vodil v prvenstvu in opravljal svoje delo. Ricciardo je nedvomno odlično pripravljen in je tako, kakor Max, produkt Red Bullove dirkaške šole.”

“Menim, da Helmut Marko ne bi bil razočaran v kolikor bi Daniel postal svetovni prvak. Rad ima Maxa, a tudi Daniela. Oba sta njegova najljubša dirkača.”

Ricciardo: Verstappen je prvi moštveni tekmec, ki me lahko izzove

Ricciardo: Čaka me odločitev kariere

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje