Allison: Halo lahko zdrži težo londonskega avtobusa

0

Mercedesov tehnični direktor James Allison je razkril, da bo nov varnostni sistem Halo ob morebitnem naletu lahko zdržal težo londonskega “double decker” avtobusa.

V prihajajoči sezoni bodo bolidi Formule 1 opremljeni z varnostnim sistemom Halo, ki bo ščitil dirkačevo glavo pred frontalnimi naleti. Kljub nejevolji navijačev je dejstvo, da Halo nesporno prihaja v Formulo 1, Allison pa je v uradnem Mercedesovem videoposnetku razkril nekatere podrobnosti kontroverznega sistema:

“Gre za veliko kilogramov titana, ki ga moramo pritrditi na bolid, hkrati pa moramo ostati znotraj predpisane teže. Še zmeraj delamo na optimizaciji sistema menim pa, da lahko v prihodnjih letih postorimo še veliko stvari, da bo zadeva na bolidu izgledala bolj estetsko.”

“Halo je izdelan tako, da bo zdržal težo londonskega dvonadstropnega avtobusa, a s sabo prinaša veliko izzivov. Enota Halo je standardizirana in predpisana za vsa moštva, toda sama po sebi ni ravno aerodinamično popolna. Ekipe imamo tako dovoljenje, da okrog konstrukcije namestimo aerodinamično oblogo dimenzije 20 milimetrov in tako zmanjšamo negativne vplive na zračni tok okrog bolida.”

Newey: Halo je nerodna in grda rešitev

Paddy Lowe o sistemu Halo: Težava je v njegovi teži

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje