Horner: Red Bull bo imel možnost izbire motorja v sezoni 2019

0

Šef Red Bulla Christian Horner je prepričan, da bo njegovo moštvo imelo izbiro kateri pogonski sklop bodo uporabljali v sezoni 2019.

Red Bull že leta uporablja Renaultove pogonske enote, toda Francozi so dali jasno vedeti, da z avstrijskim moštvom ne nameravajo podaljšati sodelovanja po letu 2018.

Rdeči biki bodo torej v sezoni 2019 potrebovali novega dobavitelja pogonskih sklopov. Medtem, ko na prvi pogled izgleda, kot da jim preostane zgolj sodelovanje z japonsko Hondo, Horner vztraja, da temu ni tako:

“Za nas je odlično, da imamo končno možnost izbire, kar je situacija v kateri že dolgo nismo bili.”

“Vzeli si bomo potreben čas, da proučimo vse možnosti in nato tekom prihajajoče sezone izberemo najboljšo.”

Horner je za Racer povedal, da bodo pri Red Bullu budno spremljali napredek ekipe Toro Rosso, ki bo v prihodnji sezoni uporabljala Hondine pogonske agregate.”

“To je odlična priložnost za Toro Rosso. Honda ima v Formuli 1 izjemno zgodovino, hkrati pa imajo veliko željo in ambicije, da se vrnejo na vrh.”

“Kot sestrska ekipa bomo zagotovo spremljali njihov razvoj v prvi polovici nove sezone.”

Šef Red Bulla je vnovič izrazil nestrinjanje z odločitvijo, da bodo v letu 2018 ekipe omejene na uporabo zgolj treh pogonskih agregatov na sezono:

“V letu 2018 bomo videli veliko kazni startnih mest. Kar si resnično nihče ne želi je situacija, ko bodo kazni odločale o razpletu prvenstva.”

“Stanje, ko imamo na razpolago tri motorje za 21 dirk je norost. Že sedaj število kazni nikomur ni všeč, letos pa jih bo samo še več. Bilo bi grozno, da bi takšne stvari odločile prvenstvo.”

“Najslabše pri vsemu pa je to, da ne prihranimo nič več denarja, saj te motorje v vsakem primeru skurimo v tovarni. Menim, da bi bilo pet motorjev za 21 dirk razumna številka.”

V bran sedanjim motorjem

Renault – Dvoglavi zmaj

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje