Wolff: Mercedes je Mclarnu želel dobavljati motorje, toda…

0

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je razkril, da pri Mercedesu niso imeli zadržkov, da bi svoje pogonske sklope dobavljali tudi Mclarnu in poudaril, da so za propad dogovora krive prepozne odločitve v Wokingu.

Potem, ko je Mclarnov Zak Brown že pred časom dejal, da Mercedes in Ferrari nimata interesa, da bi svoje motorje dobavljala v Woking, je Wolff v pogovoru za ESPN tovrstne navedbe zanikal:

“Mclarnu smo želeli dobavljati naše pogonske sklope, a vsa zadeva se je preprosto predolgo vlekla, da bi jim lahko zagotovili agregat za sezono 2018. Bilo je pač prepozno.”

“V tem športu ne smeš nikogar izključevati, zato je partnerstvo z Mclarnom ali s kom drugim v prihodnosti zagotovo mogoče.”

Wolff pa je še dodal, da imajo v taboru srebrnih puščic določene zadržke pri sodelovanju z ekipo Red Bull, predvsem zaradi burnega odnosa, ki ga imajo rdeči biki s sedanjim partnerjem Renaultom:

“Pri Red Bullu pogosto napadajo in krivijo svojega partnerja, ki ga v bistvu več nimajo.”

“Tako v Formuli 1, kakor v vsakdanjem življenju je potrebno ločiti zasebno in poslovno življenje. Pomembno je iskanje kompromisov in prepoznavanje prednosti in slabosti svojega partnerja z namenom, da lahko oba napredujeta.”

“To je kultura, ki jo imamo v Mercedesu in zaradi katere smo tako uspešni v zadnjih letih. Spoštovanje je pri nas posebna vrednota in zato dobro sodelujemo s partnerji, ki smo jih izbrali.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje