Todt: Ko je Schumacher postal prvak je želel testirati, da bi odpravil vse dvome o svoji hitrosti.

0

Predsednik Fie in nekdanji šef ekipe Ferrari Jean Todt je razkril, da ga je Michael Schumacher, potem ko je osvojil prvi naslov svetovnega prvaka za Scuderio prosil za privatni test v Fioranu, ker je želel preizkusiti svoje dirkaške sposobnosti. Nemec je namreč želel odpraviti vse dvome o svoji hitrosti.

Todt je na slavnostni otvoritvi dvorane slavnih razkril nekatere podrobnosti iz obdobja, ko sta skupaj z legendarnim Nemcem delovala pri Ferrariju. Namesto Schumacherja, ki še vedno okreva po poškodbi glave pri smučanju leta 2013, se je prireditve udeležila njegova zastopnica Sabine Kehm.

Francoz je ob tej priložnosti s svetovno javnostjo delil nekatere spomine na delo s sedemkratnim svetovnim prvakom in izpostavil dva dogodka:

“Michael je leta 2000 prvič postal svetovni prvak s Ferrarijem in je po 21. sušnih letih naslov vrnil v Maranello.”

“Takrat sem ga popeljal na oder za zmagovalce in mu dejal: “Michael, najino dirkaško življenje ne bo nikoli več enako.” Ta dan v Suzuki je bil brez dvoma najlepši trenutek v moji karieri.”

“Po tej sezoni, ko smo že začeli priprave na sezono 2001, je plaho pristopil do mene, da bi me nekaj vprašal. Da, bil je zelo sramežljiv, čeprav so ga mediji pogosto prikazovali kot arogantnega. Vprašal me je: “Mi dovolite, da nekaj dni testiram v Fioranu? Rad bi se prepričal, če sem še zmeraj tako hiter, kot sem bil.”

“Michael je vselej dvomil v to ali je dejansko dober dirkač ali ne. Opravil je svoje testiranje in šlo mu je zelo dobro.”

Todt je ob koncu še dejal, da vsi v svetu Formule 1 Schumacherja zelo pogrešajo, a dodal, da se legendarni dirkač še zmeraj bori, da bi si opomogel po hudih poškodbah.

“Vsi ga pogrešamo, toda še vedno je z nami in se bori. Vesel sem, da je tukaj prisotna Sabine (Kehm) v imenu njegove družine. Želel sem, da pride tudi Mick, a je ravno sredi testiranj v Šaniji, Corina pa je v ZDA.”

“Boj se nadaljuje. Michael ima zelo posebno mesto v svetu motošporta in je zelo poseben zame. Je oseba, ki mi zelo veliko pomeni, je moj prijatelj.”

Jean Todt: Schumacher je bil zelo sramežljiv, čeprav so ga poizkušali prikazati kot arogantnega.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje