Navijači izbrali: Schumacher je najboljši Ferrarijev dirkač v zgodovini

0

Michael Schumacher je zmagovalec glasovanja za najboljšega dirkača Ferrarija vseh časov, ki so ga v počastitev 70. obletnice poskočnega konjička pripravili pri ugledni britanski reviji F1 Racing. Navijači so na drugo mesto postavili Kimija Raikkonena, na tretje pa Gillesa Villeneuva.

Ob 70. letnici Ferrarija so pri F1 Racing svoje bralce pozvali, da oddajo svoj glas za tistega dirkača, ki je po njihovem mnenju pustil največji pečat v rdečem bolidu. Navijači so lahko izbirali med 38. dirkači, ki so s Ferrarijem zmagali vsaj na eni dirki za Veliko Nagrado Formule 1 od leta 1950 dalje. Rezultati glasovanja pa so bili objavljeni v novembrski številki britanske revije. Urednik James Roberts je ob tem povedal:

“Zdelo se nam je primerno, da se ob okroglem jubileju spomnimo nekaterih velikih imen, ki so dirkali za Scuderio.”

V glasovanju je suvereno slavil sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher, ki je zbral kar polovico glasov bralcev. Drugo mesto je osvojil aktualni dirkač Ferrarija Kimi Raikkonen, ki je zbral dobrih 12%. Izmed aktualnih dirkačev sta se med deseterico uvrstila še Fernado Alonso na šesto in Sebastian Vettel, ki zaključuje deseterico.

Najboljših 10 dirkačev Ferrarija po izboru F1 Racing:

  1. Michael Schumacher – 50,1%
  2. Kimi Raikkonen – 12,4 %
  3. Gilles Villeneuve – 10,3%
  4. Juan Manuel Fangio – 5,6%
  5. Niki Lauda – 5,4 %
  6. Fernando Alonso – 5,3%
  7. Nigel Mansell – 1,6%
  8. Alain Prost – 1,4%
  9. Alberto Ascari – 1,4%
  10. Sebastian Vettel – 1,3%
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje