Vettel: Arrivabene je prava oseba, da vodi Ferrari

0

Kljub vse glasnejšim govoricam, da naj bi Maurizio Arrivabene zapustil mesto vodje na pitwallu Ferrarija, je svojemu šefu v bran stopil Sebastian Vettel. Nemec je je prepričan, da je Arrivabene s svojim delom v zadnjih treh sezonah dokazal, da ima sposobnosti in kvalitete, da še naprej vodi Scuderio.

Sky Nemčije je nedavno poročal, da je v Maranellu že padla odločitev po kateri naj bi po koncu sezone Arrivabenejev položaj zasedel tehnični direktor Mattia Binotto. Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne govoric ni ne potrdil ne zanikal, je pa dejal, da ne bi bilo primerno krivdo za vse napake prevaliti zgolj na eno osebo. (Arrivabeneja) Podobnega mnenja pa je tudi Vettel:

“Poglejte rezultate, poglejte kje je bil Ferrari leta 2014 in kje je zdaj. Po sezoni 2014 je bilo vzdušje v ekipi zelo slabo. On je bil ključna oseba, da so se zgodile spremembe in to je prineslo tudi boljše rezultate.”

“Maurizio je zelo inovativna oseba, ki razmišlja na kreativen način, hkrati pa je odličen vodja. Vsi v ekipi ga spoštujejo in prepričan sem, da je prava oseba za ta položaj.”

“Tudi rezultati počasi prihajajo. Morda si želimo, da bi se letošnja sezona razpletla nekoliko drugače, a takšne stvari se dogajajo. Še zmeraj rastemo, kot ekipa in ustvarjamo novi Ferrari. Pričakovanja so vselej visoka, toda v zadnjih treh letih smo storili ogromen korak naprej in Arrivabene je imel pri temu ključno vlogo.”

Škoda, da so prišle dirke, ko nismo mogli niti startati. Sam bi dirkal tudi po treh kolesih, če bi lahko. Toda zdaj je kar je, še imamo možnosti in mislim, da lahko zmagamo zadnje tri dirke.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje