Hartley bo v Austinu zamenjal Gaslya

0

Novozelandec Brendon Hartley bo na dirki za VN Zda na dirkališču v Austinu v bolidu Toro Rossa zamenjal Pierra Gaslya. Francoz odhaja v Suzuko, kjer bo finale prvenstva japonske Super Formule, kjer se Gasly bori za naslov prvaka.

Hartley je z ekipo nazadnje testiral leta 2009, osem let po tem pa bo končno dočakal debi na dirkališču Amerik. Pri Toro Rossu se bo pridružil Daniilu Kvyatu, ki se po dveh dirkah premora vrača v karavano. 

Novozelandec je v zadnjih letih uspešno nastopal v številnih kategorijah dirkanja, največje uspehe pa dosegel v vzdržljivostnih dirkah. V Formulo 1 prihaja kot zmagovalec dirke za 24 ur Le Mansa in kot vodilni v prvenstvu WEC. Brendon je nad ponujeno priložnostjo navdušen:

“Občutki so izjemni. Novica je bila zame veliko presenečenje, a nikdar nisem opustil otroških sanj, da bom dirkal v Formuli 1. V zadnjih letih sem kot dirkač dozorel in pridobil veliko izkušenj. Sem močnejši kot sem bil, moj motiv pa je večji, kot kadarkoli.”

“Rad bi se zahvalil Red Bullu, da so omogočili vse skupaj, pa tudi Porscheu, da so mi dovolili, da lahko poleg WEC dirkam tudi v F1. Dirkališče v Austinu mi je zelo všeč, kljub temu pa si ne želim nakopati prevelikih pričakovanj. V vsakem primeru pa sem pripravljen.” 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje