Bernie Ecclestone: Nočejo da prihajam na dirke

0

Dolgoletni šef Formule 1 Bernie Ecclestone je povedal, da novi lastniki najhitrejšega cirkusa ne želijo njegove prisotnosti na dirkah in hkrati dodaja, da se zgodba odvija za njegovim hrbtom.

Ecclestone je bil del Formule 1 več kot 4 desetletja, letos pa se je ob vstopu Liberty Medie in Chasea Careya vendarle umaknil iz karavane. V letošnji sezoni je britanski poslovnež obiskal kar nekaj dirk, po VN Avstrije pa naj bi dobil signal, da na dirkaških vikendih več ni dobrodošel:

“Zadnjič sem bi na dirki na Spielbergu, potem pa pa mi je Chase posredno, preko ene izmed deklet sporočil, da zame na dirkah Formule 1 več ni mesta.

“Zdaj F1 vodijo trije in sicer Chase Carey, Sean Bratches (direktor marketinga) in Ross Brawn (tehnični direktor), ki ne želijo da hodim na dirke. Lepo bi bilo, če bi mi to povedali osebno.”

“Formule 1 nisem zapustil prostovoljno, bil sem odpuščen.” Bila je nedelja, ko me je poklical Carey in mi dejal, da pride naslednji dan k meni na sestanek. Ko je prišel mi je rekel: “Ali veš, da smo v petek zaključili nakup?” Odgovoril sem: Seveda, čestitam.”

Nato pa mi je dejal: “Želim, da odstopiš s svojega mesta, to je služba, ki jo bom opravljal jaz.” Odgovoril sem mu: “Kdor kupi avto ga lahko tudi vozi.”

“Odstopil sem, saj so imeli vse potrebne papirje, da so me prisilili v to. Bil pa sem presenečen, saj smo imeli dogovor, da bom na svojem mestu ostal še tri leta. Takrat bi lahko iz tega naredil dramo, a sem se odločil, da to nima smisla.”

“Če bi bil jaz na njihovem mestu bi se držal dogovora. Bolje bi bilo, da bi z mano delali 6 mesecev potem pa bi videli kako bi se stvari odvijale. Čuden občutek je ne biti v Formuli 1. Pogrešam številne ljudi s katerimi smo v vseh teh letih postali dobri prijatelji, toda s časom se človek navadi.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje