Horner: “Videli smo kako hiter je Mercedes na zadnjih dirkah; Max se je boril kot lev”

0

Prvič po letu 1974 sta najboljša dva dirkača pred zadnjo dirko sezone točkovno povsem poravnana – na 369,5 točke. Tedaj sta se na dirkališču Watkins Glen, v zvezni državi New York, pomerila Clay Ragazzoni in Emerson Fittipaldi. Slednji si je s 4. mestom zagotovil dodatne 3 točke v boju za svetovnega prvaka, ter se ovenčal še drugič.

Lewis Hamilton v Združene Arabske Emirate vstopa kot favorit, saj je Britanec dobil zadnje tri dirke, njegov Mercedes pa izgleda bolje kot kadarkoli v letošnji sezoni. Kljub temu je šef srebrnih puščic ne sprejema vloge favorita.

“Nič ne vemo z gotovostjo. V Savdsko Arabijosmo prišli misleč, da bomo vikend povsem dominirali. Na koncu je bil Red Bull na kvalifikacijah hitrejši. Medtem je bil na dirki naš dirkalnik hitrejši – ugotoviti moramo zakaj. Podobno se lahko zgodi tudi tukaj.”

Medtem je šef Red Bulla Christian Horner prepričan, da lahko Max Verstappen izzove oba Mercedesa kljub počasnejšemu dirkalniku.

“Zadnja dirka na nek način povzema celotno sezono. Ponovno smo na začetku, dirkača sta izenačena, kdor konča spredaj, dobi prvenstvo. Mercedes je zmagal trikrat zapored, Max dve pred tem. Kdo ima več možnosti, da slavi tokrat? Nimam pojma. Videli smo kako hiter je bil Mercedes na zadnjih dirkah, vendar Max se je boril kot lev.”

Hamilton: Vsi dirkači razen enega razumemo, da se izven steze ne sme prehitevati

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje