Ricciardo: Verstappen je drugi najboljši voznik v F1

0

Daniel Ricciardo se je spomnil obdobja, ko je skupaj z Maxom Verstappnom dirkal pri Red Bullu in razkril, da je imel mladi Nizozemec nanj zelo pozitiven vpliv.

Potem ko je Verstappen s svojimi predstavami na stezi navdušil že v svoji debitantski sezoni 2015 s Torom Rossom, se je tedaj še najstnik naslednje leto že preselil v tovarniško ekipo Red Bulla, kjer je na dirki v Barceloni zamenjal Daniila Kvyata.

Verstappen se je takrat v ekipi iz Milton Keynesa pridružil Danielu Ricciardu, ki svojega  občudovanja nad svojim dirkaškim kolegom nikoli ni skrival.

Kljub temu pa Ricciardo, kot je razkril v pogovoru za RacingNews365.com, Verstappna nima za najboljšega dirkača v Formuli 1.

“Mislim, da je imel vedno hitrost, to surovo hitrost, to pomanjkanje strahu. Sedaj ima še zrelost, zaradi česar je resnično dirkač najvišjega nivoja. Tudi če to ne bo letos, mislim da je neizogibno, da osvoji naslov svetovnega prvaka. Ne rečem, da je to enostavno doseči, vendar sem prepričan, da ima vse kar je potrebno, da mu to uspe. Morda bi rekel, da je drugi najboljši dirkač v F1. Dokler dirkam v Formuli 1, bom vedno verjel, da sem najboljši sam. Če tega ne verjameš, je bolje, da prenehaš z dirkanjem.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje