Piastri, O’Ward in Zhou se bodo preizkusili na posezonskem testiranju v Abu Dhabiju

0

Po nedeljski dirki v Abu Dhabiju ekipe Formule 1 še ne bodo odšle na zaslužen dopust, saj jih čaka testiranje mladih dirkačev, na katerih bodo ekipe prav tako preizkusile 18-inčne pnevmatike.

Vodilni v dirkaški razvrstitvi Formule 2 Oscar Piastri se bo preizkusil v dirkalniku ekipe Alpine. Avstralec je v lanski sezoni kot novinec osvojil prvenstvo Formule 3, letos pa mu bo najvrjetneje dosežek uspelo ponoviti tudi v Formuli 2 – dirkaški vikend pred koncem sezone ima pred Robertom Shwartzmanom 51,5 točke prednosti.

“Zelo se veselim preizkusiti v dirkalniku Formule 1. Podobno bo prvemu dnevu v novi službi. Zahvaljujem se ekipi za ponujeno priložnost.”

Piastri bo v prihodnji sezoni opravljal vlogo rezervnega dirkača francoske ekipe, saj mu zmaga v razredu F2 prepoveduje nadaljno nastopanje. 20-letni Melbournčan je glavni kandidat da po koncu prihodnje sezone zamenja Fernanda Alonsa, v kolikor se ta odloči ponovno oditi v dirkaški pokoj, kar pa ne izgleda vrjetno.

Medtem so dirkaški par že naznanili pri Red Bullu. Juri Vips bo sedel v dirkalnik bikov, Liam Lawson pa v dirkalnik sestrske ekipe Alpha Tauri. McLaren bo priložnost ponudil dirkaču serije IndyCar Patu O’Wardu, Aston Martin pa testnemu dirkaču, ki večino sezone preživi v simulatorju smaragdnozelenih – Nick Yelloly. Pri Alfi Romeo testnega dirkača še niso potrdili, vendar naj bi ekipa v dirkalnik posedla Guanyua Zhoua, ki bo prihodnjo sezono delil garažo z Valtterijem Bottasom.

F1 podkast: Analiza dirke v Savdski Arabiji

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje