Wolff: “Vemo, da je Hamilton blizu suspenza”

1

Lewis Hamilton je v zadnjem koledarskem letu zbral kar nekaj kazenskih točk, vodilni dirkač svetovnega prvenstva pa je bil po dirki v Sočiju že nevarno blizu najhujši kazni – prepovedi nastopa na eni dirki. FIA je sicer svojo odločitev, da Britancu zaradi napačnih treningov starta podli še dve dodatni kazenski točki naknadno preklicala, kljub temu pa se Mercedesov šef Toto Wolff zaveda, da njegov varovanec že hodi po robu.

Če bi Hamilton obdržal kazenske točke, bi bil njegov seštevek deset točk in v kolikor voznik v enem letu zbere 12 točk, to avtomatično pomeni prepoved nastopa na eni dirki za VN Formule 1. Potem ko je FIA svojo odločitev spremenila, lahko Hamilton sicer nekoliko lažje diha, kljub temu pa bo moral biti po mnenju šefa ekipe Tota Wolffa, Britanec na naslednjih dirkah zelo previden.

Vemo, da smo zelo blizu suspenza. Sedaj je naš cilj enostavno sezono končati brez dodatnih kazenskih točk, oziroma vsaj poskrbimo, da naslov osvojimo preden bi prišlo do česa takšnega.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zemljič

Prav bi bilo če bi Hemilton tudi dobil kazen da bi bilo za vse enako in bi vsi bolj upoštevali pravila na dirkališču če dobi Verstappen kazen ali Riccardo zakaj nebi Hemilton enako dobil?