Raikkonen: Mojo knjigo lahko uporabite za kurjavo

Biografija Kimija Raikkonena z naslovom Unknown Kimi Räikkönen je postala najbolje prodajana finska knjiga vseh časov, kljub temu pa Finca prodajne številke niti najmanj ne zanimajo.

Delo avtorja Karija Hotakainena, ki opisuje pot ledenega Finca od njegovih začetkov v kartingu, do izjemne kariere v Formuli 1, je bilo prodano že v več kot 190.000 izvodih. Kimijeva biografija je tako presegla dosedanji rekord knjige Harry Potter in Feniksov red pisateljice JK Rowling in postala najbolje prodajanja v zgodovini Finske.

Raikkonen je uspeh svoje knjige nedavno komentiral za Speedweek, na vprašanje kaj mu pomeni, da je njegova biografija postala “bestseller” pa je Kimi odgovoril:

“Nič, saj to ni bil nikoli moj cilj. Želel sem zgolj povedati stvari, ki sem jih izkusil v svoji karieri. Seveda sem slšal za številke, toda to me ne zanima. Če je ljudem všeč sem vesel, v nasprotnem primeru pa jim lahko koristi vsaj za kurjavo.”

Biografija, ki ponuja edinstven pogled v življenje enega izmed najbolj enigmatičnih dirkačev v zgodovini motošporta je bila prevedena že v več kot 15 svetovnih jezikov in bi lahko v prihodnosti postala ena izmed najbolj prodajanih športnih biografij vseh časov.

Video: Kimi Raikkonen na zaključno prireditev Fie prišel pijan in s cigaro v roki

Preberite tudi  F1 2019: VN Italije - Monza - 1. prosti trening: V Živo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja