Nekdanji predsednik FIE Max Mosley je storil samomor

0

V 81. letu starosti je lani preminil dolgoletni predsednik FIE in ena najbolj vplivnih osebnosti v zgodovini Formule 1 Max Mosley, ki je po zadnjih ugotovitvah predstavljenih na sodišču, storil samomor.

Mosley si je vzel življenje potem, ko so mu zdravniki diagnosticirali neozdravljivega raka. Lanskega maja so v njegovem domovanju našli Mosleyja, ki je umrl zaradi strelne rane na glavi. Britanec naj bi imel predtem še zadnjo večerjo z ženo, na vratih sobe, v kateri je ležal pa je visel list z napisom: ‘Ne vstopajte, pokličite policijo.’

Listek je našel njegov osebni pomočnik in vrtnar, ki je še isti dan prejel Mosleyevo sporočilo v katerem je pisalo, da bo “vse končal.” Osebni asistent je z rezervnim ključem vstopil v hišo in takoj poklical policijo, ki je nato našla njegovo truplo.

Britanec je bil na čelu krovne motošportne zveze od leta 1993 od 2009, ko ga je zamenjal Jean Todt.

Mosley je bil najmlajši sin sira Oswalda Mosleyja, nekdanjega vodje britanske zveze fašistov. Britanec se je v središču svetovne javnosti znašel leta 2008, ko je bil vpleten v velik škandal, ki ga je sprožilo razkritje enega izmed britanskih časopisov, ki je razkril, da je Mosley organiziral sado-mazohistično orgije z nacistično tematiko.

Čeprav je Mosley zaradi vdora v zasebnost od časopisa dobil 60.000 funtov odškodnine, je pozneje razkril, da mu je članek “uničil” življenje.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje