Kritike na račun Bottasa: Moral bi biti vratar, saj je pustil vrata na stežaj odprta

0

Čeprav so mnenja glede deleža odgovornosti Valtterija Bottasa za zmago Maxa Verstappna na dirki za VN Mehike deljena, je jasno, da Finec Nizozemcu ni otežil dela. O Bottasovem štartu in kritikah na njegov račun je spregovoril F1 strokovnjak Marc Priestley.

Zdi se, da je bil Bottas takoj po štartu bolj osredotočen na moštvenega kolega Lewisa Hamiltona kot na Verstappna, zaradi česar je Nizozemec že v prvem ovinku uspel prevzeti vodstvo.

Čeprav bi imel Verstappen tudi brez te poteze dobre možnosti, da osvoji zmago, sta bila po dirki do Bottasa kritična tako šef Mercedesa Toto Wolff kot tudi Hamilton, saj sta bila prepričana, da je Nizozemcu pustil preveč prostora.

“Najprej si poglejmo predloge za Bottasovo novo službo. Nekdo je zapisal, da bi moral postati vratar, saj je pustil vrata na stežaj odprta,” se je Priestley pošalil v videu na YouTubu.

“Bottas je ob zaviranju storil napako in zavil proti notranjosti ovinka. Verjetno se bodo v ekipi o tem podrobno pogovorili. Toda v tem scenariju je bil ob notranjosti ovinka Lewis, medtem ko je imel Max na zunanji strani prosto pot. Če bi se premaknil v levo, bi Max moral popustiti.”

Verstappen stopil v bran Bottasu: Moral mi je pustiti prostor, sicer bi dobil kazen

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje