Haas bo letošnje leto žrtvoval za uspešno sezono 2022

0

Pri Haasu so sprejeli rigorozno odločitev. Ekipa skozi prihajajočo sezono ne bo posodabljala letošnjega dirkalnika, saj se želijo povsem osredotočiti na leto 2022, ko bodo v veljavo stopili novi predpisi.

Čeprav se letošnja sezona še ni pričela, so se pri Haasu že odločili, da bodo vse moči uprli v leto 2022. Ameriška ekipa nima druge možnosti, saj imajo na voljo omejeno količino sredstev. Günther Steiner je v pogovoru za Motorsport.com povedal, da se zaveda tveganja, ki ga prinaša takšna odločitev:

“Verjetno bomo letošnjo sezono končali na dnu lestvice, vendar nas to ne moti, saj na celotno situacijo gledamo dolgoročno. Če bi na situacijo gledali kratkoročno, bi naslednje leto zaostali za konkurenco in verjetno je ne bi nikoli več dohiteli. Nova pravila prinašajo številne spremembe, zato je najbolje, da jim posvetimo čim več časa.”

Steiner priznava, da bo prihajajoča sezona ekipi in njenima dirkačema predstavljala velik izziv:

“Na to se pripravljamo. Škodo moramo omiliti. Zame bi bil uspeh, če letos uspemo naša dirkača dobro pripraviti na prihodnost. Menim, da se bosta Mazepin in Schumacher iz te situacije veliko naučila, saj so pričakovanja pri slabem dirkalniku nižja kot pri dobrem.”

Uradno: Haas bo Ferrarijev motor namestil šele v Bahrajnu

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje