Aston Martin v Formuli 1

0

Aston Martin je bil že od samega začetka povezan z dirkaškim svetom. Pravzaprav predstavlja ta znamka za britanske proizvajalce avtomobilov to, kar pomeni Ferrari za italijansko avtomobilsko industrijo.

Oba proizvajalca cestnih športnih avtomobilov uporabljata motošport kot platformo za promocijo svojih izdelkov. Britanska znamka se je osredotočala na športne avtomobile in GT, podobno kot Scuderia pod vodstvom Enza v 50. do 70. letih prejšnjega stoletja, ves čas pa so se spogledovali tudi s Formulo 1. Vendar brez večjih uspehov.

Nasvidenje Racing Point, pozdravljen Aston Martin!

Zdaj, ko ga podpirajo milijardne vsote Lawrencea Strolla, bo Aston Martin z začetkom te sezone ponovno vstopil v Formulo 1. Medtem ko so njihovi poskusi v letih 1959 in 1960 spodleteli, v letu 2021 optimistično odpirajo novo poglavje v svoji dolgoletni zgodovini. Z močjo Mercedesovega motorja ter jasno komercialno in športno usmeritvijo se tokrat mislijo še kako resno boriti za najvišja mesta.

Letos bosta za moštvo vozila štirikratni svetovni prvak, Nemec Sebastian Vettel ter Kanadčan Lance Stroll, ki je v svoji karieri že stal na odru za zmagovalce. Realno lahko pričakujemo, da bosta Stroll in Vettel podrla rekord, ki ga drži Salvadori. Verjetno večina navijačev Formule 1 komaj čaka, da vidi nov dirkalnik Aston Martina ter Vettla v zeleni opravi britanskega proizvajalca.

Do takrat pa si lahko v spodnjem videu ogledate zgodnje dogodivščine Aston Martina v motošportu na najvišji ravni.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje