Zhou: Halo me je obvaroval pred hudimi poškodbami

0

Dirkač Alfe Romeo Zhou Guanyu je zasluge za to, da je v grozljivi nesreči po štartu dirke za veliko nagrado Velike Britanije ostal nepoškodovan pripisal sistemu halo. Povedal je tudi, da bo lahko naslednjo nedeljo nastopil na dirkaškem vikendu v Avstriji. Kitajčev bolid je na glavo obrnilo po trku s Pierrom Gaslyjem in Georgeem Russllom. Pristal je v prostoru med zaščitnimi gumami in ograjo, ki loči stezo od tribun. Dirko so komisarji z rdečo zastavo takoj prekinili. Zhouja so takoj odpeljali v zdravniški center na stezi, kjer so po pregledu ugotovili, da ni utrpel poškodb. Novinec v formuli 1 je potrdil, da je z njim vse v najlepšem redu in se zahvalil varnostnikom ob stezi in zdravniškemu osebju.

To je bila huda nesreča in zelo sem vesel, da sem v redu. Varnostniki ob stezi in zdravniško osebje se je izkazalo s hitro intervencijo. Zahvalo dolgujem tudi FII in formuli 1 zaradi vsega dela, ki ga opravljajo na področju varnosti. Sistem halo me je danes rešil in pokazalo se je, da vse varnostne izboljšave na naših bolidih prinašajo konkretne rezultate. Komaj čakam, da se v Avstriji vrnem za volan dirkalnika, saj obožujem dirkanje.

Iz bolnišnice v Coventryju so odpustili tudi dirkača Williamsa Alexa Albona. Po pregledu v zdravniškem centru v Silverstonu se je izkazalo, da so Tajca mučile bolečine v hrbtu, ki so bile posledica trka v zid, ki ločuje stezo od boksov. Zdravniško osebje ga je zato poslalo na dodatne preiskave v bolnišnico, kjer so ugotovili, da tudi Albon na srečo ni utrpel poškodb.

Video: Nesreča Guanyua Zhoua na štartu dirke

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje