Wolff: “Nič mi ne daje upanja, da lahko dosežek ponovimo v Avstriji”

0

Red Bull Ring, kjer bo potekala naslednja dirka sezone, v preteklosti ni bil naklonjen srebrnim pučicam. Vse od leta 2018 je kar štirikrat slavil Max Verstappen v Red Bullu, po le enkrat pa Lewis Hamilton in Valtteri Bottas. Na VN Velike Britanije sta srebrna dirkalnika pokazala znake hitrosti vredne boja za najvišja mesta, vendar šef ekipe Toto Wolff opozarja, da česa takšnega ne gre pričakovati ta konec tedna.

Prav nič mi ne daje upanja, da lahko dosežek ponovimo v Avstriji. V Silverstonu smo bili zelo tekmovalni, vendar to ne pomeni da bo tukaj enako. Že v Barceloni smo videli luč na koncu tunela, vendar imeli težave na naslednjih treh dirkališčih. Ne želim biti preveč pesimističen, vendar sam raje ostajam previden. Še vedno imamo veliko težav z višino dirkalnika in to je naša prioriteta v tem trenutku.

Mercedes je za svojo “domačo” dirko pripravil obsežnejši posodobitveni paket, ki se je po mnenju 50-letnega Avstrijca izkazal za uspešnega.

Kljub temu moramo priznati, da smo v Silverstonu pokazali zelo veliko. Nadgraditve so kot kaže delovale, vendar v Avstriji pričakujemo nekaj ovinkov, ki našemu dirkalniku v preteklosti niso ustrezali. Letos bomo težko zmagali na kateri izmed dirk.

Wolff je poleg tega pohvalil tretjeuvrščenega z nedeljske dirke – Lewis Hamilton je po Bahrainu in Kanadi še tretjič v letošnji sezoni stopil na zmagovalni oder.

Lewis ponovno dirka v svoji ligi – tako kot je dirkal v lanski sezoni.

Koledar za sezono 2023 brez dirke v Franciji in Belgiji; Monako ostaja

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje