Verstappen: “Med Red Bullom in Ferrarijem je v letošnji sezoni več spoštovanja”

0

Dvoboj med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom je na lanskoletni dirki v Silverstonu dosegel prvo prelomno točko, potem ko je v ovinku Copse Britanec Nizozemca poslal v zaščitno ogrado. V letošnji sezoni se aktualni svetovni prvak in dirkač Ferrarija Charles Leclerc še nista spotaknila eden ob drugega in Verstappen slednje pripisuje manj napetem ozračju.

V letošnji sezoni se zdi, da je med obema ekipama nekoliko več spoštovanja. Poleg tega pa seveda pomaga, da Charlesa poznam že dlje časa, saj sva pravzaprav skupaj odraščala skozi karting, vse do Formule 1. Lewisa sem vedno spoštoval in kot dirkači takšne stvari hitro pozabimo. Kolikokrat sva se z Charlesom sprla na stezi, vendar danes se o tem lahko le smejiva. Letos se celotna situacija zdi nekoliko mirnejša in upam, da tako tudi ostane.

Verstappen je v lanskoletni nesreči doživel udarec s silo 51G in ekipi Red Bull se je Hamiltonovo proslavljanje ob koncu dirke zdelo pretirano.

Tista nesreča je imela veliko posledic: nisem izgubil le točk, temveč tudi celotno pogonsko enoto. Situacije nisem želel vzeti preveč osebno, vendar stvari, ki so jih govorili nekateri iz druge ekipe se mi niso zdele primerne. Po tistem dogodku smo bili še dodatneje motivirani za preostanek sezone, saj je bila to sploh moja prva priložnost, da sem se lahko boril za prvenstvo.

Lewis Hamilton je bil tokrat bistveno previdnejši pri bojevanju v ovinek Copse. Prav tako je po notranji strani ubral bistveno drugačno linijo kot pa v lanski sezoni.

Hamilton: Travma iz Abu Dabija bo vedno z menoj

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje