V ŽIVO: V Silverstonu se začenja prvi prosti trening

0

Ob 14. se je začel prvi prosti trening dirkaškega vikenda v Silverstonu. Spremljate ga lahko na kanalu Sportklub ali internetni platformi F1TV. Drugi prosti trening se bo začel ob 17. uri.

Karavano Formule 1 v mesecu juliju čaka poker evropskih dirk, preden se bo bodo tovarne za dva tedna zaprle in osebje ter dirkači se bodo odpravili na poletni premor. Ekipe se po tednu počitka vračajo na otok, na prizorišče prve velike nagrade za prvenstvo Formule 1, v Silverstone.

Na zadnji dirki v Kanadi je ponovno slavil Max Verstappen v Red Bullu. Britansko moštvo pod avstrijsko licenco je zmagalo še sedmič v letošnji sezoni in si tako v dirkaškem kot konstruktorskem prvenstvu zagotovilo udobno vodstvo pred najbližjimi zasledovalci.

Dirkaški seštevek

Max Verstappen je prednost pred svojim moštvenim kolegom povečal za dodatnih 25 točk, na 46. Prvi kandidat Scuderie za dirkaško krono Charles Leclerc je bil primoran v Montrealu poseči po svoji 4. pogonski enoti v letošnji sezoni in sledil je zdrs povsem na začelje štartne vrste. Leclerc se je na dirki preboril do 5. mesta in ublažil nekaj dodatnih žebljev v krsto njegovih upov po svetovnem prvenstvu v letošnji sezoni za katerim v tem trenutku zaostaja že 49 točk. Stik ohranjata še George Russell v Mercedesu, ki v letošnji sezoni vselej konča dirko med peterico najhitrejših in Carlos Sainz v drugem Ferrariju.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje