Szafnauer: “Prihodnosti Fernanda Alonsa in Oscarja Piastrija sta močno povezani”

0

Prihodnost Fernanda Alonsa v Formuli 1 je tesno prepletena z prihodnostjo Oscarja Piastrija in odločitev ekipe Alpine najbrž ne bo padla vse do konca poletnega premora. Dvakratni svetovni prvak si nadeja podaljšanja sodelovanja za nadaljni dve sezoni. Alpine naj bi bil ideji naklonjen, vendar težave predstavlja mladi up dirkaške akademije Oscar Piastri, ki je eno sezono že moral odsedeti na klopi za rezervne igralce. V kolikor francoska ekipa ne najde prostega sedeža zanj v eni izmed preostalih ekip, bi to lahko popolnoma zasukalo dirkaški prestopni rok.

Šef ekipe Otmar Szafnauer je v intervijuju razkril, da se z Alonsom še niso začeli resneje pogovarjati.

S Fernandom se še nismo začeli pogovarjati, vendar vemo, da bo šlo za dvoletno pogodbo. Prepričan sem, da bo vse pripravljeno po poletnem premoru.

Medtem se Piastriju nasmiha sedež pri Williamsu, kjer bo zamenjal Nicholasa Latifija, vendar za zdaj še ni znano za kakšno pogodbo naj bi šlo.

Lepo je videti, da si tvojega mladega dirkača želi ena izmed preostalih ekip. Prihodnosti obeh dirkačev sta nedvomno močno povezani. V preteklosti sem dejal, da se bomo v Silverstonu začeli pogovarjati in odločitve bodo znane kmalu po poletnem premoru.

SOBOTNA ANALIZA: Dolga noč za ekipo Red Bulla; spodbudni znaki Mercedesa in Alpine

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje