Si je Latifi s prvo uvrstitvijo v Q3 povečal možnosti za podaljšanje svoje kariere v formuli 1?

0

Nicholas Latifi se je na včerajšnjih kvalifikacijah pred dirko za veliko nagrado Velike Britanije prvič uvrstil v Q3. Pohvalil je ekipo Williamsa, da so ga vedno poslali na stezo ob pravem času. Latifi je zasenčil moštvenega kolega Alexa Albona, ki je izpadel že v prvem delu kvalifikacij. Pred včerajšnjimi kvalifikacijami je bil Latifi edini voznik na štartni vrsti, ki se mu ni še uspelo vsaj enkrat uvrstiti v Q3. Prva uvrstitev v Q3 bo zagotovo okrepila tudi njegovo pogajalsko pozicijo v borbi za sedež za sezono 2023.

Ne bom rekel, da sem pričakoval uvrstitev v Q3 glede na dozdajšnji potek sezone. Sezona je bila do sedaj zelo težka. Hiter bolid na suhi stezi je še vedno hiter tudi v dežju. Počasnemu bolidu pa ne pomaga niti mokra steza. Na srečo je ob dežju pomembnih še veliko ostalih aspektov, ki jih lahko ekipe naredijo prav ali pa narobe in na srečo smo mi danes naredili vse pravilno, kar je bilo dovolj za uvrstitev v Q3. Vedno sem se znašel v optimalni poziciji na stezi, kar je bilo ključno v Q1 in Q2. Že z uvrstitvijo v drugi del sem bil zelo zadovoljen, nastop v Q3 pa je presegel vsa pričakovanja.

Kanadčan je spremljal tudi nastop moštvenega kolega Albona, ki v Silverstonu dirka s posodobljenim dirkalnikom. Posodobitev bo na naslednjih dirkah deležen tudi Latifi. Tajec je včeraj zaostal za pričakovanji.

Na mokri stezi je seveda normalno, da se nekateri bolidi kvalificirajo izven pozicije. Če bi dirkali na suhi stezi, bi najbrž posodobitve dirkalnika prišle bolj do izraza. Je moj dirkalnik deseti najhitrejši na papirju? Zagotovo ne. Za menoj na štartni vrsti bodo bolidi, ki imajo precej več podtlaka od mojega dirkalnika. Za ekipo ni bilo lahko oceniti novega paketa in kaj nam je prinesel, saj je bila steza mokra ali pa je bilo na stezi veliko vetra, ki je vplival na obnašanje bolida. Natančno bom spremljal Alexa in njegovo dirkanje, saj bom tudi sam čez nekaj dirk imel na voljo posodobljen dirkalnik.

Leclerc od Ferrarija pričakuje uporabo moštvenih ukazov

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje