Norris kljub drugemu mestu na FP2 ostaja previden

0

Lando Norris je bil po drugem prostem treningu zadovoljen, saj ga je končal na drugem mestu. Vseeno pa pred kvalifikacijami ostaja previden, saj se boji, da so pri konkurentih včeraj dirkali z zmanjšano močjo motorja. Norris je včeraj imel težave zaradi oblice vetra na stezi v Silverstronu, a z drugim mestom je precej dvignil pričakovanja navijačev McLarna. Mladi Britanec je z obnašanjem bolida MLC36 zadovoljen.

Zaradi močnega vetra je bilo danes zelo težko dirkati. Težko je biti konstanten s tršo zmesjo pnevmatik in polno posodo za gorivo. Probleme sem imel s tem, da sem ujel ritem, saj se je dirkalnik vsak krog obnašal drugače. Različni sunki vetra zelo vplivajo na dirkalnik. Ne glede na to sem z dirkalnikom zadovoljen, saj pred začetkom dirkaškega vikenda nismo pričakovali takšne hitrosti. Upam le, da to ni posledica, da smo mi dirkali s polno močjo pogonskega sklopa, konkurenti pa so dirkali z zmanjšano motorno močjo. Do jutri lahko še najdemo nekaj izboljšav.

Norris je večino prvega prostega treninga presedel v garaži, saj je bila steza razmočena. Napoved za danes je slaba, zato so pri McLarnu varčevali z gumami.

Na prvem prostem treningu nismo dirkali, ker smo varčevali z gumami za soboto. Napoved ni dobra in mislimo, da je veliko možnosti, da bo deževalo. Obožujem dirkališče v Silverstonu, zaenkrat kažemo dobro formo in upam da se bo to nadaljevalo tako na suhi kot na mokri stezi.

Leclercu na drugem prostem treningu ponovno nagajal pogonski sklop

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje