Marko: “Vedno bom bolj zadovoljen, ko bo zmagal Sainz in ne Leclerc”

0

Sainz je svojo dirkaško kariero v Formuli 1 začel kot dirkač Red Bulla. Leta 2015 je prvič dobil priložnost v dirkalniku ekipe Toro Rosso, a se po slabih treh letih odločil za samostojno pot v najelitnejšem razredu motošporta, ki ga je naposled pripeljala do Scuderie Ferrari.

A sezono 2022 je bolje začel njegov moštveni kolega Charles Leclerc, ki si je na prvih treh dirkah sezone prigaral že pošteno prednost, ki pa je nato usahnila. Svetovalec ekipe Red Bull, Helmut Marko še vedno vidi Leclerca in ne Sainza kot glavno nevarnost Maxu Verstappnu, kljub temu da je med dirkačema le 11 točk razlike.

Zelo sem bil vesel zanj. Vedno bom bolj zadovoljen, ko bo zmagal Sainz in ne Leclerc – to je jasno.

V kolikor na stezo ne bi pripeljal varnostni avtomobil, Ferrari ne bi ponovno storil strateške napake, ki je naposled zmage stala Monačana. Leclerc se je na obrabljenih, trših pnevmatikah dobro boril s Sergiom Perezom in Lewisom Hamiltonom, vendar se bil primoran na koncu zadovoljiti s 4. mestom.

Ni mi bilo všeč, da se je Leclerc toliko časa lahko boril s tršimi pnevmaitikami, saj bi v nasprotnem primeru lahko zmagali s Sergiom. Imeli smo hitrejši dirkalnik, vendar izgubili preveč časa s Hamiltonom in Leclercom. Tedaj si je Sainz že privozil ogromno prednost.

Marko: “Perez je idealen moštveni kolega Maxu Verstappnu”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje