Leclercu na drugem prostem treningu ponovno nagajal pogonski sklop

0

Za Charlesom Leclercom ni najboljši petek v Silverstonu, saj je dirkač Ferrarija razkril, da je ponovno imel težave s pogonskim sklopom. Drugi prosti trening je zaključil na petem mestu, za svojem moštvenim kolegom Carlosom Sainzem je zaostal za skoraj pol sekunde.

Zelo zahteven dan. Na prvem treningu zaradi dežja nismo dobili veliko informacij. Na drugem treningu pa sem spet imel težave, zato upam, da bom jutri imel bolj miren dan.

Leclerc najprej ni hotel razkriti, za katero vrsto težave je šlo. Šele po prigovarjanju novinarjev jim je zaupal, da je šlo za težavo s pogonskim sklopom. Težave s pogonskim sklopom so dirkača Ferrarija letos stale uvrstitve že na dveh dirkah. Monačan vseeno verjame, da lahko težave odpravijo s spremembo nastavitev.

Imel sem težave s pogonskim sklopom, zato je bilo bolid izredno težko voziti. Ne gre za veliko težavo, saj je bolj povezana z nastavitvami, zato bomo pred tretjim prostim treningom poiskali boljše nastavitve. Najboljše sem se počutil s srednje trdimi pnevmatikami, z najmehkejšo zmesjo zaenkrat še nisem ujel ritma. Vseeno mislim, da smo hitro in če odpravimo vse majhne težave imamo lahko zelo dober dan.

Sainz: “Zdimo se hitri, vendar imam občutek, da se lahko še izboljšamo”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje