Leclerc: Imeli smo hude težave s pnevmatikami

0

Charles Leclerc je poraz na kvalifikacijah za veliko nagrado Madžarske pripisal težavam s pnevmatikami. Dirkač Ferrarija je zasedel tretje mesto, prehitela sta ga George Russell in tudi moštveni kolega Carlos Sainz. Monačan tako ni unovčil težav Maxa Verstappna, ki bo jutrišnjo dirko začel šele kot deseti. Leclerc je priznal, da je za njim težek dan.

Danes ni bil dober dan. Imel sem velike težave z gumami in v današnjih razmerah jih nisem mogel segreti na optimalno temperaturo. V vsakem krogu se mi je prikradla kakšna napaka. Mislim, da je naša dirkaška hitrost dobra in da se lahko jutri prebijemo v ospredje. Osredotočil se bom na dirko in upam, da bom jutri uspešen. Ugotoviti moramo, kaj se je danes dogajalo z gumami.

Tudi Carlos Sainz po koncu kvalifikacij ni bil najbolj zadovoljen, saj je menil, da bi lahko osvojil pole position. V zadnjem sektorju je nekajkrat izgubil nadzor nad svojim Ferrarijem, kar ga je stalo prvega mesta.

Imel sem hitrost za pole. V zadnjem sektorju sem napravil preveč napak in tam sem izgubil prvo mesto. Čestitke Georgeu, ki je odpeljal odličen krog. Štart dirke in obraba pnevmatik bosta najvažnejša faktorja jutri. Čaka nas zanimiva dirka, saj imamo dobro dirkaško hitrost.

Russell: Ni mi jasno, kako smo osvojili pole position

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje