FP3: Max Verstappen pred (deževnimi) kvalifikacijami pol sekunde pred konkurenti; prednost Scuderie skopnela

0

Max Verstappen je na suhi stezi v Silverstonu najvišje postavil letvico. Svojega moštvenega kolega Sergia Pereza je premagal za dobre štiri desetinke. Najboljše tri je dopolnil dirkač Ferrarija Charles Leclerc, sledila sta oba Mercedesa ter včerajšnji najhitrejši Carlos Sainz.

3. PROSTI TRENING – REZULTATI

Christian Horner je danes zjutraj razkril, da je ekipa našla določene težave na dirkalniku Sergia Pereza – to obrazloži slab petek Mehičana. Danes se je Perez v RB18 znašel bistveno bolje, a vendar ni bil kos svojemu moštvenemu kolegu Maxu Verstappnu, ki je na 3. prostem treningu bil razred zase.

Najslabše je soboto začel Ferrari: tako Sainz kot Leclerc sta v hitrih ovinkih izkusila veliko poskakovanja. F1-75 je izjemno zanesljiv v počasnih ovinkih, ki jih pa v Silverstonu ni prav veliko in pred kvalifikacijami je včerajšnja prednost Scuderie skopnela. Španec je po radijski zvezi sporočil, da se včerajšnje težave niso rešile. Še Mercedesov W13 je danes izkusil manj poskakovanja kot Ferrari in za zdaj izgleda celo boljši dirkalnik za dirko kot pa njegov rdeči nasprotnik.

Izkazali so se še Norris, Bottas in Schumacher, medtem ko sta oba Alpina kljub dobrim napovedim še vedno ostala skromna. Več bodo povedale kvalifikacije, ki se bodo začele ob 16.uri. Spremljate jih lahko na kanalu Sportklub ali internetni platformi F1TV.

SOBOTNA ANALIZA: Dolga noč za ekipo Red Bulla; spodbudni znaki Mercedesa in Alpine

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje