FP2: Sainz pred Hamiltonom na 2. prostem treningu; Mercedes potrdil visoke upe

0

Carlos Sainz v Ferrariju je bil najhitrejši na današnjem drugem prostem treningu v Silverstonu. Pozitivne znake je pokazal tudi Hamiltonov Mercedes, ki je za Špancem zaostal zgolj nekaj več kot desetinko sekunde in pol. Steza v Silverstonu ustreza karakteristikam dirkalnika W13 in Mercedes si v nedeljo nadeja najboljšega rezultata v letošnji sezoni.

2. PROSTI TRENING – REZULTATI

Znaki v Mercedesovi garaži so več kot pozitivni, trdi Andrew Shovlin. Dirkaški inženir je Georgu Russellu po radijski zvezi dejal, da je na najtrših pnevmatikah prav tako hiter kot oba Ferrarija.

Zelo dober dan je za nami. V dirkalniku se počuti zelo dobro – še vedno poskakuje v ovinkih, vendar zdi se, da smo naredili majhen korak naprej.

Dan se ni posrečil Estebanu Oconu, ki si je pred začetkom dirkaškega vikenda nadejal rezultata vrednega novih nadgraditev, ki pa danes niso še izkazale. Francoz se je po radijski zvezi pritoževal nad pomanjkanjem oprijema. Njegov dan je še poslabčala poškodba stranice dirkalnika, ki ga je v garaži zadržala še dodatnih 15 minut.

Nasprotno pa so nad svojo hitrostjo navdušeni pri McLarnu, saj 3. mesta Landa Norrisa niso pričakovali. Eden izmed treh domačih dirkačev je po prostem treningu dejal, da se dirkalnik zdi v zelo dobri kondiciji, pravzaprav boljši kot so pričakovali.

Williams je medtem testiral nove nadgraditve. Alexander Albon je pred začetkom dirkaškega vikenda opozoril, da bo ekipa potrebovala nekaj časa, da obnašanje nove specifikacije začne bolje razumeti.

Tretji prosti trening se bo jutri začel ob 13. uri, kvalifikacije pa ob 16. Vremenska napoved za zdaj namiguje na še ene deževne kvalifikacije v letošnji sezoni.

Leclerc še vedno verjame v naslov prvaka: “Naslednje štiri dirke bodo ključne”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje