Bottas: “Reševanje vzdržljivostnih težav je v tem trenutku prioriteta”

0

Na prvih šestih dirkah letošnje sezone se je Valtteri Bottas vedno kvalificiral med najboljših deset dirkačev in točke osvojil na vsaki dirki z izjemo treh. Dirkalnik Alfe Romeo, C42, se je izkazal za zelo hitrega, vendar zelo redko je Finec užival dirkaški vikend brez vzdržljivostnih težav. Že nekajkrat letos se je zgodilo, da je moral nekdanji dirkač Mercedesa izpustiti enega (ali oba) izmed petkovih prostih treningov.

Nesreča je Bottasa doletela tudi v Silverstonu, saj je moral iz svojega dirkalnik izstopiti še preden so dirkači oddirkali polovico zastavljenih krogov.

Po ponovnem štartu smo si nadejali dobre dirke, vendar težave z menjalnikom so nam jo končale predčasno. Dirkalnik smo preventivno zaustavili, saj bi v nasprotnem primeru lahko poškodovali še kakšno komponento motorja. Imeli smo dobro hitrosti in zmožnost, da bi domov odnesli veliko število točk.

Finec meni, da mora ekipe v prihodnjih tednih prioritizirati reševanje vzdržljivostnih težav dirkalnika.

Gotovo mora to biti naša prioriteta v tem trenutku. Izgleda, da imamo več kot le eno težavo, zatorej je osredotočenost na vzdržljivost ključna. Imamo hiter dirkalnik, ki pa mora priti do cilja.

Latifi bo moral zaradi nesreče Albona na nadgraditve še počakati

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje