Binotto: Razlika med Leclercom in Sainzem je bila premajhna za dvojni postanek

0

Za Scuderio Ferrari je še ena kaotična dirka. Kljub prvi zmagi Carlosa Sainza v formuli 1 bo v garaži Charlesa Leclerca ostalo precej grenkega priokusa, saj je po novi taktični napaki moštva Leclerc dirko končal šele na četrtem mestu. Na komandnem pultu Scuderie so se najprej dolgo časa odločili, ali naj zamenjajo pozicije med Sainzem in Leclercom, saj se je iz ozadja nevarno približeval hitri Lewis Hamilton v Mercedesu. Britanec se je sicer zaradi počasnega postanka na stezo vrnil za oba Ferrarija in vse je kazalo na popoln dan Leclerca, ki bi ob zmagi in težavah Verstappna veliko pridobil v boju za naslov svetovnega prvaka.

Načrte pa je Monačanu prekrižal odstop Estebana Ocona, ki je svojega Alpina pakiral na nekdanji ciljni ravnini v Silverstonu in na stezo priklical varnostni avtomobil. Pri Ferrariju so se odločili, da na postanek pokličejo zgolj Sainza, ki je na svoj bolid nataknil najmehkejšo zmes pnevmatik. Leclerc je ostal na stezi z rabljenimi najtršimi gumami. Po radijski zvezi je moštvu takoj sporočil, da bo zelo težko za seboj zadržal dirkače na novih najmehkejših gumah. Kljub odlični vožnji in neizprosnemu boju so ga do konca dirke prehiteli Sainz, Sergio Perez in Hamilton. Po dirki je moral Leclerca miriti celo vodja moštva Mattia Binotto.

Charles je imel premajhno prednost, da bi lahko izvedli dvojni postanek. Zagotovo bi na stezi izgubili drugo mesto. Leclerca smo obdržali na stezi zato, ker je vodil dirko. Imel je tudi 7 krogov bolj sveže gume od Carlosa, zato so bile njegove pnevmatike v boljšem stanju. Carlos je ostal na drugem mestu, zato smo računali, da bo z novimi pnevmatikami lahko obranil drugo mesto pred Hamiltonom vsaj za nekaj časa. Na najtrših pnevmatikah bi bilo to zelo težko. Upali smo, da se bodo najmehkejše pnevmatike bolj obrabljale, da bi imel nato Charles v zadnjih krogih prednost. Na žalost se najmehkejše gume niso obrabljale tako hitro, kot smo si mi želeli.

Vodja Ferrarija je tudi po končani dirki menil, da so bile taktične odločitve rdečih pravilne. Po dirki so kamere ujele tudi trenutek, ko je Binotto miril jeznega Leclerca, ko je ta izstopil iz dirkalnika.

Naše odločitve so bile danes skozi celotno dirko pravilne. Če bi Charlesa poklicali v bokse, bi morda ostali konkurenti nadaljevali po stezi brez postanka. Nisem prepričan, če bi lahko nato do konca dirke nadoknadil vsa izgubljena mesta. Spet smo imeli smolo, da je obdobje varnostnega avtomobila nastopilo ravno v času, ko smo bili prepričljivo v vodstvu. Charlesa sem po dirki tolažil, saj sem se zavedal, da je spet imel smolo. Danes je imel veliko priložnost, da se približa Verstappnu in logično je, da je bil po dirki jezen. Pohvalil sem ga, da je odpeljal odlično dirko in da je v zaključku izjemno branil svoj položaj. Rekel sem mu naj ostane miren, saj smo imeli smolo z varnostnim avtomobilom.

Komentar dirke: Dan, ko je Ferrari nategnil Charlesa Leclerca

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje