Ali Honda razmišlja o vrnitvi v Formulo 1?

0

Ekipa Red Bull bo Hondine pogonske agregate uporabljala vse do leta 2025, kljub temu da je japonski dobavitelj zapustil kraljico motošporta ob koncu lanske sezone. V Milton Keynesu je poleg že obstoječega poslopja nastalo novo podjetje Red Bull Powertrains.

Šef ekipe Christian Horner je za medije naznanil, da so se v začetku tega tedna vanj vselili prvi zaposleni in začeli z delom.

Zgradbo Red Bull Powertrains smo odprli v začetku tedna in v sezoni 2026 nam bo pomagala ustvariti kompetitivne motorje.

Red Bull naj bi v kratkem sklenil sodelovanje s Porschejem, ki bo britanski ekipi zagotavljal dodatno podporo pri tem podvigu. Nedavno so se v medijih pojavile govorice, da naj bi se na svojo vrnitev pripravljala Honda, vendar je šef bikov to nemudoma zavrnil.

V tem trenutku imamo s Hondo inženirsko partnerstvo s katerim bomo z njihovimi motorji dirkali vse do konca sezone 2025. O nadaljnem sodelovanju se nismo pogovarjali. Kot sami veste smo v pogovorih s Porschejem, vendar vse je odvisno od pravilnika pogonskih enot, ki bi moral biti potrjen septembra.

Marko kritičen do Verstappna: “Napačno je ocenil situacijo”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje