Z novim paketom posodobitev, Mercedes v Silverstonu cilja na zmago

0

Mercedes je v Montrealu uspešno zatajil poskakovanje in naredil naslednji korak k razumevanju letošnjega dirkalnika. Lewis Hamilton je osvojil še druge stopničke v letošnji sezoni in po dirki dejal, da ima dirkalnik potencial za boj pri samem vrhu:

Izjemno se je ponovno boriti za najvišja mesta. Nekaj časa mi je Verstappnu in Sainzu uspelo slediti in to daje meni in ekipi veliko upanja, da je potencial res tam. Ko z dirkalnikom odpelješ celotno dolžino dirke se veliko naučiš in danes bomo domov s seboj odnesli veliko ključnih informacij.

Tehnični direktor srebrnih puščic, Mike Elliott je pred dirkaškim vikendom v Silverstonu potrdil, kar je bilo že nekaj časa znano, in sicer, da bo ekipa na deseto dirko letošnje sezone pripeljala naslednji komplet nadgraditev.

Nove dele bomo pripeljali v Silverstone in poskušali še izboljšati dirkalnik oz. izkoristiti njegov potencial. Zavedamo se, da v tem trenutku zelo zaostajamo za obema najboljšima ekipama in težko ju bomo dohajali.

Vendar po treh cestnih stezah, Silverstone demonstrira vrnitev na bolj klasično konfiguracijo steze, kjer bi Mercedes utegnil najti najboljšo verzijo svojega dirkalnika. Poseben pomen ima površina steze, saj Mercedes lahko z W13 dirka bliže tlem.

Mislim da bi se Silverstone lahko izkazal za dirkališče, ki našemu dirkalniku bolj ustreza – kot na primer Barcelona. Želimo se vrniti na zmagovalna pota in odločni smo, da nam lahko uspe.

Horner: “V Silverstonu pričakujem zelo hiter Mercedes”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje