Wolff skromnejše Hamiltonove rezultate v letošnji sezoni pripisuje nesreči

0

Lewis Hamilton se je na prizorišču, kjer je osvojil svojo prvo zmago v karieri vrnil na zmagovalni oder. 3. mesto na VN Kanade je izenačilo njegov najboljši dosežek s prve dirke sezone, VN Bahraina. Šef ekipe Toto Wolff je bil nad rezultatom Britanca navdušen in dejal, da se je sedemkratni svetovni prvak vrnil kamor spada, po seriji nesreče, ki jo je bil doživljal v prvem delu leta.

Na večini letošnjih dirk se mu je zmagovalni oder izmuznil, ker se je ob napačnem času znašel na nepravem mestu – ni šlo za njegovo krivdo, temveč le nesrečo. Tokrat je bilo nekoliko drugače in dobro ga je ponovno videti na zmagovalnem odru. Zares sem vesel zanj, saj se je pogostokrat letos znašel v nemilosti varnostnega avtomobila, na primer.

Za izenačitev najboljšega ekipnega uspeha v letošnji sezoni je s 4. mestom poskrbel George Russell, ki je prav na vsaki dirki letošnje sezone končal med peterico najboljših.

V letošnji sezoni smo petkrat stali na odru za zmagovalce, vendar še vedno smo daleč za našimi pričakovanji. 3. mesto je gotovo dober rezultat, vendar moramo se zavedati kam pravzaprav ciljamo.

Tehnični direktor srebrnih puščic, Mike Elliott je pred dirkaškim vikendom v Silverstonu potrdil, kar je bilo že nekaj časa znano, in sicer, da bo ekipa na deseto dirko letošnje sezone pripeljala naslednji komplet nadgraditev.

Nove dele bomo pripeljali v Silverstone in poskušali še izboljšati dirkalnik oz. izkoristiti njegov potencial. Zavedamo se, da v tem trenutku zelo zaostajamo za obema najboljšima ekipama in težko ju bomo dohajali.

Vendar po treh cestnih stezah, Silverstone demonstrira vrnitev na bolj klasično konfiguracijo steze, kjer bi Mercedes utegnil najti najboljšo verzijo svojega dirkalnika. Poseben pomen ima površina steze, saj Mercedes lahko z W13 dirka bliže tlem.

Mislim da bi se Silverstone lahko izkazal za dirkališče, ki našemu dirkalniku bolj ustreza – kot na primer Barcelona. Želimo se vrniti na zmagovalna pota in odločni smo, da nam lahko uspe.

Horner: “V Silverstonu pričakujem zelo hiter Mercedes”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje