Wolff: Še vedno zelo pogrešam Nikija Laudo

0

Od smrti Nikija Laude so minila že več kot tri leta, a vodja Mercedesa Toto Wolff je priznal, da moštvo še vedno zelo pogreša legendarnega Avstrijca. Wolff je z Laudovo smrtjo izgubil sodelavca in velikega prijatelja. Lauda je preminil maja 2019 po daljši bolezni, star je bil 70 let. Svojo sijajno kariero dirkača v formuli 1 je končal leta 1985, Mercedesu pa se je kot direktor pridružil leta 2012. Bil je ključna oseba pri pogajanjih za prestop Lewisa Hamiltona iz McLarna k Mercedesu. Dirke je vedno spremljal v Mercedesovi garaži ob Totu Wolffu vse do leta 2018, ko mu je bolezen preprečila potovanja. Mercedes je prvič po sezoni 2013 precej nekonkurenčen, zato je Red Bullov svetovalec dr. Helmut Marko ocenil, da pri Mercedesu pogrešajo avtoritativno figuro kot je bil Lauda. Njegov rojak Wolff je ocenil, da so bili Markovi komentarji rahlo zlobni.

To je Helmut. V paddocku je poznan kot velik šaljivec in zbadljivec, ampak s tem ni nič narobe. Res je, da Nikija še vedno pogrešamo. Manjka mi kot prijatelj, kot sodelavec in kot direktor. Verjemite mi, da bi se sedaj raje boril skupaj z Nikijem kot pa sam.

Wolff se je v zadnjem času znašel pod plazom kritik ostalih vodij moštev zaradi polemik okrog poskakovanja bolidov, ki po njegovem mnenju predstavljajo nevarnost za dolgoročno zdravje dirkačev. Dejal je, da ga to ne skrbi, saj uživa v tekmovanju in konfrontaciji z ostalimi šefi moštev.

To je moja cona udobja. Že celo moje življenje so vsi proti meni, ampak ravno v takšnih situacijah delujem najboljše. Če so vsi proti meni, potem sem očitno uspešno sprovociral njihove reakcije.

Berger: “Če bi Alonso dirkal za Red Bull ali Ferrari, bi se boril za prvenstvo”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje