Wolff: “Če bomo lahko dirkali nizko, bomo v Silverstonu zelo hitri”

0

Mercedes je na dirki za VN Kanade ponovno pokazal blisk hitrosti, ki jo je letošnji dirkalnik W13 sposobem, ko dirka v optimalnih razmerah. Lewis Hamilton je še drugič letps stopil na oder za zmagovalce, medtem ko je njegov moštveni kolega George Russell s 4. mestom nadaljeval niz uvrstitev med peterico najboljših.

Srebrne puščice so bile hitre tudi v Španiji, ko je George Russell za seboj dolgo zadrževal Maxa Verstappna v Red Bullu, vendar se je skromna forma v Monaku ponovila. Prav zato šef ekipe kljub dobrim napovedim za dirkaški vikend v Silverstonu ostaja previden.

Če bomo lahko dirkali nizko, bomo zelo hitri. Vendar, saj se spomnete, po Barceloni smo že govorili, da smo ponovno v boju za prvaka, potem pa se je ponovno začelo zapletati.

Mercedesov dirkalnik za optimalno delovanje potrebuje vožnjo tik ob površini steze, kar pa je nemogoče na zelo razgibanih stezah. Posledično so rezultati bili skromnejši tako v Monaku, kot Bakuju. Nekdanji svetovni prvak Damon Hill, sicer dvomi v možnosti Mercedesa proti Ferrariju in Red Bullu, kljub naklonjenosti dirkališča.

Če boste pozorno opazovali hitrost na dirki, boste videli, da jim manjka še kar veliko. Velikokrat v letošnji sezoni so pokazali izjemno hitrost na dirki, vendar vedno ostaja vprašanje koliko bi lahko Max pospešil, če bi bilo potrebno.

Je Silverstone najboljša Mercedesova možnost za zmago v letošnji sezoni?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje