Vettel: “Ne razumemo, zakaj smo bili kar naenkrat tako počasni”

0

Sebastian Vettel je na razmočenem zadnjem prostem treningu pred kvalifikacijami postavil 3. najhitrejši čas in poleg Fernanda Alosna bil eden izmed tihih favoritov za izjemno štartno pozicijo na nedeljski dirki.

A oba dirkača Aston Martina je v prvem delu kvalifikacij doletel šok, saj hitrosti z dopoldneva enostavno nista uspela replicirati. Štirikratni svetovni prvak je za medije po kvalifikacijah zatrdil, da nima pojma kam se je skrila vsa hitrost AMR22.

Nimam pojma kam je šla vsa hitrost. Od 3. prostega treninga dalje nismo spreminjali veliko in ne razumemo zakaj smo bili kar naenkrat tako počasni. Škoda, saj bi lahko takšne razmere dobro izkoristili, vendar dirkalnik se ni zdel podoben tistemu s treninga.

Vettel bo današnjo dirko začel s 16. štartnega mesta, njegov moštveni kolega Lance Stroll pa z 17. Smaragdnozelenima dirkalnikoma bo v zadek gledal le Nicholas Latifi v Williamsu, ter oba kaznjenca: Charles Leclerc in Yuki Tsunoda.

Zelo težko je bilo voditi dirkalnik, poleg tega pa je zadek drsel na vsakem ovinku. Treba je analizirati kaj se je zgodilo, saj nekaj očitno ni delovalo tako kot bi moralo.

SOBOTNA ANALIZA: Max Verstappen korak pred obema Ferrarijema; kako visoko lahko seže Aston Martin?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje