Verstappen svari, da se Red Bull mora še dodatno izboljšati

0

Aktualni svetovni prvak v formuli 1 Max Verstappen je posvaril, da mora Red Bull še izboljšati svoj bolid RB18, saj je bil Ferrari na nedeljski dirki v Kanadi najhitrejši dirkalnik. Verstappen je dirko sicer dobil in osvojil šesto zmago v letošnji sezoni. Pred prvim izzivalcem iz tabora Scuderie Charlesom Leclercom ima sedaj že 49 točk prednosti. Leclerc je bil v Kanadi v podrejenem položaju zaradi kazni, Verstappen pa se je moral za zmago močno potruditi, saj mu je v zaključku dirke za ovratnik dihal drugi dirkač Ferrarija Carlos Sainz. Španec je bil najhitrejši dirkač na stezi, a ni uspel najti poti mimo Verstappna. Nizozemec kljub visoki prednosti ne počiva na lovorikah in svoje moštvo še motivira, da najdejo pot do izboljšav.

Moramo se izboljšati, saj je bil Ferrari v nedeljo najhitrejši dirkalnik. Do konca prvenstva je še ogromno dirk. Prednost je trenutno precej visoka, a situacija se lahko ekspresno obrne. Po tretji dirki sezone sem zaostajal za 46 točk, zato moramo ostati mirni in se osredotočiti na izboljšave. Forma se rahlo spreminja, saj smo na prejšnji dirki v Bakuju imeli najhitrejši paket. V Kanadi smo kljub deficitu proti Ferarriju uspeli zmagati in to je znak, da smo izredno kvalitetno moštvo. Trdo moramo delati in dobro sodelovati, da bo RB18 še hitrejši.

Ferrari ima v letošnji sezoni zagotovo najhitrejši dirkalnik ob sobotah, saj je Charles Leclerc osvojil že šest pole positionov. V zmago je pretvoril zgolj dva, saj Scuderia ob nedeljah težje konkurira moštvu iz Milton Keynesa. Največji razliki sta Red Bullova manjša obraba pnevmatik in višja končna hitrost. Verstappen meni, da se forma vseeno zelo spreminja od dirkališča do dirkališča.

Forma se spreminja iz dirke v dirko in to ni formuli 1 nič novega. Mislim, da Ferrari ni bil vedno najhitrejši ob sobotah in potem počasnejši od nas ob nedeljah. V Barceloni in še na nekaj drugih dirkah so bili tudi na dirki zelo hitri. Na kvalifikacijah v Kanadi je tudi deževalo, zato je bilo na stezi med dirko manj gume in morda nam tudi to ni ustrezalo. Pred naslednjo dirko moramo preučiti vse podatke. Forma se lahko spreminja tudi glede na konfiguracijo steze, vrsto robnikov na dirkališču ali pa glede na kopico drugih faktorjev. Trenutno še ne razumemo, zakaj so bili na dirki v Montrealu hitrejši od nas.

Ecclestone: Stava na Ferrari je stran vržen denar

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje